Nabídka kurzů
Léčení vodou a otužování
Délka kurzu: 1 denní
Cena: 1250 Kč/os. (rodinní příslušníci 1000,- Kč)
Pokud o kurz máte zájem, napište a ozveme se vám.
Čarovné vaření I. - Domácí tempeh
včetně praktické části - jak si připravit domácí tempeh - a nenáročné lahodné a zdravé pokrmy
Celodenní: 9,30-18h
Seminář vedou lektoři manželé Reissovi.
Lektoři se zabývají i dalšími tématy, (které mohou zařadit do programu kurzu),např. rozdílem mezi tradiční a vědeckou makrobiotikou a vegetariánstvím, orientální diagnostikou a kolorometrií pro diagnostiku, novými technikami léčby při různých nemocech a také pomáhají řešit a sdílet zdravotní úspěchy i neúspěchy.
Délka kurzu: 1 den
Cena: 1000 Kč/os.
Seminář se koná dvakrát do roka. Pokud o něj máte zájem, nechte nám na sebe kontakt, ozveme se Vám.
Čarovné vaření II. - TEORIE výkonové výživy
Teoretický úvod do energetického světa potravin - kde získat prověřené potravinové zdroje s ochutnávkou
Seminář vedou lektoři manželé Reissovi. Dcera, Jana Reissová, je vrcholová atletka a tento reprezentační výkon je zcela bez suplementační chemie, pouze přírodním stravováním viz rozhovor na youtube:
a také sestřih závodů mistrovství světa v USA:
Lektoři (oba také sportovci) se zabývají i dalšími tématy, (které mohou zařadit do programu kurzu),např. rozdílem mezi tradiční a vědeckou makrobiotikou a vegetariánstvím, orientální diagnostikou a kolorometrií pro diagnostiku, novými technikami léčby při různých nemocech a také pomáhají řešit a sdílet zdravotní úspěchy i neúspěchy.
Délka kurzu: 1 den
Cena: 1000 Kč/os.
Seminář se koná jednou až dvakrát za rok. Pokud o něj máte zájem, nechte nám na sebe kontakt, ozveme se Vám.
RAW - domácí pochoutky
v minimálním čase
Délka kurzu: 1 den
Cena: 1000 Kč/os.
Seminář v rámci Prahy. Teorie i praktická část z vlastních surovin. Pokud o něj máte zájem, nechte nám na sebe kontakt, ozveme se Vám.
SŽM - seminář životního minima
aneb seminář pěti přátel
Délka kurzu: 2,5 denní
Cena: 2500 Kč/os.
s přihlédnutím k rodinným příslušníkům a opakovaným účastníkům ostatních kurzů
Seminář otevíráme jen jednou za rok. Pokud o něj máte zájem, nechte nám na sebe kontakt, ozveme se Vám jakmile bude vypsán termín.
Pečeme kváskový chléb
Délka kurzu: 1 denní
Cena: 1250 Kč/os.(rodinní příslušníci 1000,-Kč)
Seminář se koná jen 1-2x za rok u nás v klubovně CENTRA ZDRAVÍ v Praze. Vedou jej lektoři manželé Reissovi s mnohaletou zkušeností. P.Reiss je vynálezce. Specializuje se na vývoj domácí pekárničky, která umí kromě chleba i tempeh atd., viz rozhovor v TV:
Lektoři se zabývají i dalšími tématy, (které mohou zařadit do programu kurzu),např. rozdílem mezi tradiční a vědeckou makrobiotikou a vegetariánstvím, orientální diagnostikou a kolorometrií pro diagnostiku, novými technikami léčby při různých nemocech a také pomáhají řešit a sdílet zdravotní úspěchy i neúspěchy.
Pokud o něj máte zájem, nechte nám na sebe kontakt.
Redukce váhy
Délka kurzu: 1/2 denní
Cena: 500 Kč/os.
Seminář otevíráme opakovaně u nás v pražské klubovně vždy když se naplní počet. Pokud o něj máte zájem, nechte nám na sebe kontakt, ozveme se Vám.
Proč pořádáme kurzy
Když člověk něco prožije a dokáže se o své znalosti podělit, dá to oběma stranám více než je na první pohled patrné. Jsou to zkušenosti, získané vůlí k životu a mnoha pokusy. Nadšení, láska k danému tématu a taky kousek sebe. Obě strany jsou spokojené - ta co dává, i ta co „bere".
Mám ráda, když se věci dělají pořádně. Chci se něco naučit, tak jdu do toho, pěkně od začátku, kousek po kousku a vůbec se nestydím říct si o radu a pomoc. Každý jsme v něčem dobrý, a každý může předat něco dál. Jde jen o to najít to pravé, to pravé ořechové.
Já umím sdílet vše, co vím o zdravé výživě a zdravém životním stylu. Přišel ke mně a už se mnou zůstal. A ráda se o něj podělím s každým, kdo by mu rád přišel na chuť. Ráda pracuji s jídlem a jeho přirozenými principy. Bez chemie a nadbytečností. V dnešní době medicíny, která redukcionisticky dělí všechno na kousky, má smysl se zajímat o zdraví jako celek. A sdílet to s druhými je něco úžasného, to je moje.
Jako učitelka mateřské školky jsem byla často nemocná. Kolegyně za mne musely zastupovat, a to se jim ani mně nelíbilo. Zdálo se, že není cesta z bludného kruhu ven. A tak jsem se rozhodla, že prozkoumám bylinky od babičky a od ní jsem se mnoho naučila. Léčivé rostliny sbírala, pěstovala na zahrádce a sušila na venkovské půdě. Brzy jsem ale pochopila, že potraviny (recepty ušité na míru) z poctivých surovin je náročné sehnat. Kdo naposledy viděl v obchodě jídlo zcela bez konzervantů? A právě tento nedostatek mne přivedl ke gastrofyzice s důrazem na potraviny z přirozených zdrojů. Jsou přesně takové, jaké chci. Poctivé, nepodbízející se přibarvováním, vůněmi, příchutěmi a další zbytečnou chemií. Jsou přírodní, šetrně sušené a navíc nestojí mnoho peněz. Na to jsem nepřišla sama. Našla jsem lidi, lékaře i laiky vzdělané v oboru, kteří mě naučili jak na to. Dnes je má imunita v pořádku. Jsem za to velmi vděčná. Proto jsem se tuto šanci rozhodla poskytnout všem, kteří mají zájem o totéž. Jestliže máme bezvadné stravovací návyky - jídelníček plný živé bio stravy, čistou vodu, krásné vztahy, smysluplnou práci, jsme absolutně bez stresu, dýcháme přírodní čistý vzduch, aktivně sportujeme, správně dýcháme a žijeme v přírodě, tak žádnou změnu nepotřebujeme. Pokud tomu tak není, bio potraviny, mezi které patří na prvním místě chlorela s ječmenem v kontrolované kvalitě značky Green Ways, se již mnohým lidem osvědčily.