Domácí zmrzlina snadno a jednoduše!

Vynikající zdravá domácí zmrzlina
.Jak snadné!

Přemýšleli jste někdy nad tím, z čeho jsou složené klasické zmrzliny v obchodech nebo u stánků? Víte, co vlastně jíte?

Tak třeba Magnum Classic: Obnovené odtučněné mléko (pozn.: co to asi je???), Cukr, Kakaové máslo, Zahuštěná syrovátka, Kokosový olej, Kakaová hmota, Glukózový sirup, Glukózo-fruktózový sirup, Sušené plnotučné mléko, Máselný tuk, Emulgátory (E471, sójový lecitin, E476), Stabilizátory (E410, E412, E407), Kousky vanilkových lusků, Aromata (pozn.: Jaká???), Barvivo (E160a).

Nebo Opočenská s příchutí vanilky: voda, sušené plnotučné mléko, cukr, E472 – Estery mono a diglyceridů mastných kyselin a, b, c, d, e, f, E466 – Karboxymethylcelulóza, E412 – Guma guar, E407 – Karagenan, mléko odstředěné sušené, E100 – Kurkumin, ethylvanilin – aroma (pozn.: kdepak je ta přírodní vanilka???), E101 – Riboflavin.

No tedy, k čerstvé přírodní potravině to má hoooooodně daleko…(jak píše p.Brouček, kterému děkuji za inspiraci a podklady k tomuto příspěvku).

A přitom výroba domácí zmrzliny pouze z čerstvých surovin je mimořádně jednoduchá. Navíc zmrzlina je vynikající a dává vám možnost experimentovat s chutěmi. Proč to nevyzkoušet?

Návod: zdravá domácí zmrzlina:

Suroviny: čerstvé zralé ovoce – banány, ananas, mango, broskve, meruňky, nektarinky, jahody, maliny, borůvky, atd. Můžeme i kombinovat. Nakrájet na kousky, zamrazit a pak rozmixovat.

Zdobení a dochucení: zmrzlinu můžete posypat nastrouhanými/nadrcenými ořechy (vlašské, lískové, apod.), nazdobit různými plody, dochutit malým kouskem vanilkového lusku, domácí kakaovou polevou…a podobně. Nám chutná sorbet bez polevy, tak jak je…

 

 

Domácí zmrzlina je snadná…

Dobrou chuť!

Komentáře