Mladý ječmen - zelené potraviny

Mladý ječmen a rakovina

Téměř všechny patogeny, včetně karcinogenních nádorových buněk, jsou chráněny proteinovým obalem, což způsobuje těžkosti našemu imunitnímu systému v identifikování a zničení takových patogenů. Tento obal může být až 15krát tlustší než je membrána zdravé buňky. Naše metabolické  ( systémové ) enzymy obsahují ale proteázu, skupinu enzymů štěpících proteiny, která při dostatečném množství je pak schopna narušit ochranný proteinový obal patogenů a vystavit je tak účinkům imunitního systému vedoucím k jejich zničení.

Problémem současného civilizačního světa je však převládající podíl vařené a průmyslově upravené stravy místo vyvážené stravy s dostatečným přísunem enzymů z přírodních syrových rostlinných potravin, takže u takto přetíženého lidského organismu již  přirozená tvorba enzymu ve slinivce břišní sama nestačí ani na pokrytí potřebného množství trávicích enzymů v žaludků, natož aby zbývalo ještě dostatečné množství enzymů na metabolické úrovni, kde pomáhají imunitnímu systému v boji proti patogenům ( převzato z článku MUDr. Jurkoviče – Enzymová terapie a prevence rakoviny ).

V enzymaticky živém nápoji z mladého ječmene je navíc i enzym superoxiddusmutáza ( SOD ), který prokazatelně zneškodňuje karcinogeny vyznačující se tím nejvyšším stupněm nebezpečnosti, jako jsou mutagenní látky Try-P1 a Try-P2, které vyvolávají změny v genech lidské DNA a podněcují růst rakovinných buněk. Důležitá je i vysoká antioxidační aktivita nápoje z mladého ječmene omezující aktivní formy kyslíku, který jinak snižuje potřebnou enzymatickou aktivitu a neustále poškozuje buněčné stěny a genetickou informaci buněčného jádra (z knihy V. Rathouského – Kniha o nápoji z trávy III).

Komentáře